Voor Restaurants

Wat bieden we restaurants?

afbeelding
Deelnemende restaurants krijgen de gelegenheid om te laten zien wat ze op vegetarisch gebied in huis hebben. Daar voor in de plaats krijgen ze extra exposure door de uitgebreide (media)aandacht voor De Vegetarische Restaurantweek. Hiervoor werken we samen met het populaire radioprogramma VARA’s Vroege Vogels, dat wekelijks 200.000 luisteraars trekt. Ook in andere media, zowel lokaal als landelijk, zal de week de nodige aandacht krijgen. Gasten die tijdens de Vegetarische Restaurantweek een restaurant willen bezoeken kunnen via de website van De Vegetarische Restaurantweek eenvoudig zien welke restaurants er deelnemen, alle deelnemende restaurants staan daar vermeld.

 

Uniek concept

afbeelding
In samenwerking met VARA’s Vroege Vogels zal de Vegetariërsbond dit jaar de vierde ”Vegetarische Restaurantweek’ organiseren. We zetten we traditiegetrouw in op kwaliteit en selecteren daarvoor restaurants met een goed vegetarische aanbod. De Vegetarische Restaurantweek is een unicum in de wereld waarbij vegetarisch eten extra in het zonnetje wordt gezet. Het wordt een verleidelijk lekkere week, en niet alleen voor vegetariërs!

Wat vragen we?

De deelnamekosten zijn dit jaar €100,- excl. BTW. U krijgt €50,- korting als u houder wordt van het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs, u bent dan de tweede helft van het jaar gratis lid.

Meedoen of vragen?

Heeft u interesse om deel te nemen of heeft u vragen, mail dan naar Annabelle Spanjaard. Annabelle Spanjaard a.spanjaard(at)vegetariers.nl Aangezien we een selectie maken is het niet gegarandeerd dat u ook kunt deelnemen.

Het idee

We willen laten ervaren dat vegetarisch eten minstens zo lekker is als eten met vlees of vis. Tot nu toe is het vaak zo dat vegetarisch uit eten gaan voor verbetering vatbaar is. Gasten die kiezen voor vegetarische gerechten hebben vaak weinig keus. Daarom willen we de gasten een week lang ruime keus bieden uit verschillende vegetarische menu’s. Het is de bedoeling dat deelnemende restaurants een menu serveren dat speciaal voor De Vegetarische Restaurantweek is samengesteld, en daarnaast nog met hun gebruikelijke vegetarische gerechten een menu samenstellen. Zo zijn er minstens twee volledige menu’s om uit te kiezen. De prijs voor het menu zal €25,-  zijn, in bepaalde gevallen betalen gasten €40,-.